Безкоштовна бібліотека підручників



Робоча книга вихователя групи продовженого дня

Вступ


Групи продовженого дня відіграють важливу роль у здійсненні загальної середньої освіти, сприяють їх розумовому моральному, естетичному і фізичному розвитку. Перебування дітей у школі щодня протягом 10-11 годин дає змогу педагогам краще організувати роботу учнівського колективу, цілеспрямованіше здійснювати всебічний розвиток учнів.

У групі продовженого дня колектив дітей міцніше згуртовується. Педагоги мають можливість приділити належну увагу індивідуальній роботі з дітьми.

Домашні завдання учні виконують під керівництвом педагога-вихователя. До послуг групи - класні кімнати, навчальні кабінети, різне унаочнення. Група продовженого дня відкриває широкі можливості для органічного поєднання навчання і виховання учнів, проведення цікавих позакласних і позашкільних заходів, всебічного виявлення і розвитку індивідуальних здібностей, запитів та інтересів дітей. В умовах школи і групи продовженого дня активніше діють різноманітні гуртки, учнівські товариства й організації. Відпочинок дітей після уроків поєднується з різними видами розумової і фізичної праці: поряд з прогулянками, іграми, спортивними і фізкультурними заняттями, екскурсіями, художньою самодіяльністю учні виконують посильні трудові завдання.

У групі продовженого дня інтенсивніше відбувається процес розумового, морального, естетичного й фізичного розвитку дітей і підлітків, більше можливостей відкривається для роботи органів учнівського самоврядування, розвитку дитячого колективу, громадської активності учнів.

У книзі розкриваються різноманітні аспекти діяльності вихователів груп продовженого дня: організація навчального процесу, зміст і методика проведення ігри, прогулянки, підготовка і проведення тематичних бесід, робота з батьками, патріотичне, морально-етичне, екологічне виховання школярів; даються практичні поради і рекомендації.

Методичні рекомендації розраховані для практичного використання в роботі вихователів груп продовженого дня, вчителів, керівників шкіл.



|
:
Історія педагогіки: курс лекцій
Робоча книга вихователя групи продовженого дня
Педагогіка вищої школи
Дидактика